Läkarvetenskapen knappar in på smärtan

Alla vet vad smärta är - allt ifrån barnafödsel till en stukad tå, en infekterad tand, en brännskada eller ett fall – och man har god kunskap om den fysiska mekanismen. Men kronisk smärta såsom migrän, reumatiska sjukdomar, cancer, neuropati, fantomsmärtor, ryggmärgsproblem m.m., som ca 20 % av befolkningen lider av, anses vara en fullfjädrad ”sjukdom” förutom när det handlar om vad som orsakar den.

Det enda jag kan tänka är: Ge mig en enda studie på att det går att förtränga smärtan Endometrios. Jag är ingen läkare, jag är realist och logiker. Man kan säkert öva upp att förtränga smärtor men det beror väl på VILKA sjukdomssmärtor det gäller? Smärta är individuell, vi är olika, har olika smärtgränser, har olika sjukdomar. Endometriosens offer är i olika stadier med sin Endometrios p.g.a hur tidigt man upptäcker den (som ÄR väldigt sällan, då skall man ha bondtur) så man kan få snabb kontroll över Endometriosen, sedan har vi dem som blivit nonchalerade i vården i många år p.g.a o-kompetens när kvinnor söker Gynvård, läkarvård = Remissvård m.m. Har du långt gången Endometrios så är du en superkvinna om du kan manipulera din hjärna med att ställa in dig på att stänga av smärtan. En tidigt "nyupptäckt Endometrios" tror jag heller inte man kan stänga av smärta på, ge mig en studie på det så blir jag övertygad. Däremot tror jag om du skurit dig lite ymnigt, det svider och värker under läkningen, det tror jag man kan stänga av smärtan på, man vet att det läker, man vet att smärtan inte blir långvarig, då kan man lura hjärnan. Minns nu att jag är ingen vetenskaps man, bara logiker och realist som skurit sig ibland och har Endometrios.