Försökte lägga upp den som video men det gick inte. Länka in dig i ställer. Något jag reagerade stark på var att man skenopererade personer med sammanväxtningar i buken, dvs, lät patienten tror att de vart op, i samma veva opererade man lika många med sammanväxtningar i buken på riktigt. Det tyckte läkaren var en mkt rolig idé för att se om man hade lika mkt smärta eller tvärtom, men det tyckte inte jag var etiskt för fem öre. Han tyckte det var kul i alla fall på dessa patienters bekostnad UTAN att ha frågat dem innan, de fick veta det ett år efteråt. Jag har alltid trott på att man kan läka sig själv men i mindre situationer, man pratar om själen, psyke m.m. hur man påverkar sig själv genom att ex, kunna må bättre. Hur viktigt bemötandet är från läkaren, sjukvården för att läka fortare. Alltså vi med endometrios lär ju inte kunna läka oss själva men det är viktigt hur vi blir bemötta av läkare, som inte vet var det är för fel på oss till en början, typ sisådär 8-10 år, och det har vi ju många skrämmande historier om. Bättre bemötande desto bättre mår man ju självklart i en utsatt situation.
Ni måste titta på programmet men säg inte till er själva: inbillar jag mig när jag har mina skov då eller när jag haft så ont i alla år ? NEJ! säger jag för knappast kan man säga till sin livmodersslemhinna, NU ställer du inte till det.

http://www.svtplay.se/video/2646630/placebo-fungerar-sockerpiller/placebo-fungerar-sockerpiller-avsnitt-1