Detta skrev jag i Hälsominister Gabriel Wikströms fb. Socialstyrelsen vill ta fram: När ni skall ta fram Nationella riktlinjer för ENDOMETRIOS den kroniska kvinnosjukdomen så bör ni i detta få information först och fräst från de drabbade och dess anhöriga, annars vet jag inte hur ni skall komma fram till "eventuella" Nationella riktlinjerna för Endometrios.. MEN! HUR skall ni gå till väga, det står inte, det kanske finns någonstans men jag har inte hittat det någonstans. OM! det nu skulle bli av så skall dessa Nationella riktlinjer gälla f.o.m 2018 med att "kunskapsstöden" bidra till att skapa en mer jämlik vård. Kunskapsstöd, är det det enda? Jag hoppas du läser denna blogg jag nu skickar dig, där kan du även få bekräftat att jag är Grundaren till första manifestationen i Sverige utanför Riksdagen Mars 2014. Det var ett STORT skämt. Vi hade skrivit till många politiker att vi skulle komma men ni lös med er frånvaro, vi lyckades få Centerpartiets Anders W Jonsson att ta emot vårat öppna brev, be om att få läsa det annars kan jag skicka kopian. Jag hade en viss mån mailkontakt med Göran Hägglund men han lös med sin frånvaro och han var ändå den som borde tagit emot detta öppna brev från oss. vi hade även kontaktat media men ingen respons. Efter vårat försök att få respons Mars 2014 hände det massor, min idé gav ringar på vattnet och det är jag stolt över för efter det började det hända konkreta initiativ med att fortsätta med Manifestationer för Endometrios. Sedan dess har folk med endo fortsatt att skapa olika senarier offentligt. Jag mailade dig när du tillträdde men inget svar. Läs min blogg och ett råd, sök upp alla andra bloggar som skriver om endometrios i Sverige, för den är långt ifrån där den BÖR VARA 2016. Vissa hurrade för att det ev, kommer bli en jämlik vård MEN INGEN HAR FRÅGAT, vad den innebär och hur lång tid kommer inte det ta? jag förväntar mig mer att ni kommer göra en budget för denna jämlika vård, för jag antar att ni måste vara breda i hur er s.k jämlika vård innefattar. Här är min blogg hoppas du tittar in i den. http://endometrios-kvinno-sjukdom.bloggo.nu


                                          

                                 Här är en endometrios drabbad ni kan fråga

                                                         Privat bild.