Som ni vet åkte vi ned till Endometriosspecialisten DR. Georgios Konstantinos akut Januari 2014 när vi nekades hälp med operation som Evelina vart lovad från Norrköping med Remissen till Uppsala 2013, där Dr Mats sade att Evelina INTE hade endometrios PLÖTSLIGT då Evelina 6 månader innan fick sin Endometriosdiagnos. DR. Georgios Konstantinos, Dr. G hittade samma fynd som läkaren hittade här i Sverige här på Norrköpings Gynmottagning sommaren 2013, det som Mats inte såg via en undersökning MEN som alla vet bör Endometriosdiagnos ställas med titthålsundersökning. Jag vet inte om Mats har gåvan "X Ray Eye". Vi var inne på under hösten 2013 att söka FÖRHANDSBESKED PÅ FÖRSÄKRINGSKASSAN men vi hann inte då det var AKUT då vi väntat på Op efter hennes diagnos sommaren 2013 då Dr. Leif sade att han inget kunde göra då Evelina har den svåraste graden Endometrios och den kompetensen finns inte i Norrköping för att utföra  en sådan op Evelina behövde. Vi sökte då Efterhandsbesked på FK efter vi varit i Athen. Evelina fick tillbaka nästan allt vi lagt ut för hela den vården. Förra sommaren åkte Evelina ned till sin älskade läkare igen i Athen och utförde ännu en op, DÄR DÅ Dr. G gjorde fynd bl.a på att Endometriosen spridit sig även till tarmarna, Evelinas skräck. Det fanns inget sådant fynd här i Norrköping Maj 2015. Vi hade ännnu en gång blivit lurade av Endometriosvården med att vänta i onödan flera månader för Op. Jag hade inte i tanke på att söka Efterhandsbesked ännu en gång för jag var säker på att det inte skulle bli beviljat då det enligt media blivit svårare att att kunna få det då fler börjat söka för vård utomlands av olika slag. Många har ju inte vetat om detta med vad man kan söka på FK som vård utomlands. Vi vart Rådda av en annan Endometriosdrabbad på fb att söka när hon fick veta att vi skulle ned igen. Hon använder sig nämligen av samma läkare för IVF och han har även opererat hennes Endo flera gånger. Hur som haver, jag sökte igen och häromdagen fick Evelina besked om att det vart beviljat ännu en gång. S.H på FK har varit mkt ödmjuk och så tillmötesgående, de har ett sjuhelsikes jobb med att kunna möta alla människor på ett så informativt och professionellt sätt. Jag kan förstås bara prata för oss/mig då jag haft det största ansvaret med allt administrativt då Evelina har gett upp med allt motstånd i vården.

Jag vill först och främst Tacka S.H av hela våra hjärtan som har haft kontakt med mig/oss och varit otroligt professionell i vårat ärende.

Jag vill säga till er alla som läser min endoblogg att jag kommer så småningom lägga in här allt om VÅRD utomlands, förklara för er på ett förenklat sätt vad man kan söka, hur man skall söka, vad man skall tänka på, vilka papper man skall ha, vilka länder som gäller. Skriv i min Gästbok om ni redan har frågor.

Väl mött.