Det vart Akut ned till Endometrios-Specialisten i Aten så vi sökte "Efterhandsbesked" idag kallad " Nödvändig Vård Utomlands"

Tänk på att be Läkaren skriva Journalen på Engelska innan operationen, då slipper du göra samma misstag som oss, att kontakta läkaren efter du kommit hem då FK ville ha det på Engelska för att förstå, det tog längre tid med hela processen för det ( eller den vård du nu söker för, eller kommer bli behandlad för utomlands )

När vi kom hem skickade vi in alla kvitton som rörde vården, inga andra kvitton som resa m.m skall skickas in. Vi skickade in allt i text vad rörde vård. Läkarens namn står ju på kvitton - Journal. Fyll i allt som de frågar efter i ansökan, den ansökan hittar du på FK under blanketter.

Skicka det till FK "Rekommenderat" så dina viktiga original inte kommer bort på vägen, fast våra kom bort ändå, på FK. Det löste sig till slut ändå med kopior. Det ordnade sig i alla fall till slut.

OBS! Man kan aldrig garanteras ekonomisk ersättning på Efterhandsbesked från FK och vi trodde aldrig det skulle bli beviljat 2 gånger. När du dock söker Förhandsbesked så är du säker i alla fall för om du fått ekonomisk beviljad ersättning, då åker du ju om du fått ersättningen med massa förmåner som man inte får när man söker Efterhandsbesked, om du får beviljat så får du bara ekonomisk ersättning för vården. Av personlig erfarenhet vill jag tacka Sveriges vårdlagar för denna förmån. Det har gjort att vår dotter kan leva ett normalt liv för tillfället, tills nästa gång som jag hoppas dröjer, skoven blir hon ju aldrig av med, kosten är viktig, träning, jobbet, vännerna, sådant hon inte kunde ta del av i så många år, alla MÅL som hon fick avbryta för att komma någonstans i Livet. Barnlösheten är det svåraste och Endometriosen blir hon aldrig av med. Mina tankar går till ALLA Endometrioskvinnor i Världen FIGHT LIKE A GIRL/WOMAN

https://www.forsakringskassan.se/sjukvard/blanketter_for_sjukvarden

Maila mig om frågor