Stjärntecken Jungfru (23/8 - 22/9)
Sysselsättning EndometriosKämpe
Hemsida http://endometrios-kvinno-sjukdom.bloggo.nu

I DENNA BLOGG KOMMER JAG ATT SKRIVA OM VÅR DOTTERS SVÅRA ENDOMETRIOS. 

”OM OSS”

 SOM

”Endometrios familj”

Anledningen att jag startade denna blogg var av rena rama frustrationen på grund av vår DOTTERS ENDOMETRIOSbemötande i den Svenska Endometriosvården. 


Som föräldrar till en dotter med Endometrios i Endometriosvården har man inget att sätta emot. Trotts att jag själv har Endometrios, knappast någon kunskap själv efter att jag förträngt min tid när jag levde med min aktiva Endometrios. Diagnosen fick jag som 18 åring efter min första bukoperation, men hade ont i magen redan vid första blödningen när jag var 12år. Den tredje och sista bukoperationen gjorde jag som 36åring, av Dr Lucas, egentligen skulle den Operationen göras av en annan Gynläkare men han klarade inte ut det så de kallade på Dr. Lucas akut under min pågående Operation. De tog bort resten, dvs, det som fanns kvar, det gjordes alltså en Radikal Hysterektomi. Jag kom in i klimakteriet men led inte av det då det sattes in Cyklabil som jag använde i 7 år som sedan byttes ut mot Progesteron. Jag har sedan dess varit smärtfri. 

Dr Lucas sade till mig innan jag skulle skrivas ut:

Kära vän! det var det värsta jag sett, det gick knappt att skära i, det var som ett stort, vitt tuggummi. Varför jag nämner hans namn är för jag var den sista han opererade, enligt han själv, sedan skulle han nämligen gå i pension. Jag hade Gynekolog Melander (Tror även att han var Professor) i alla år från dag ett tills Gynekolog Lucas tog bort resten. Båda två är Pensionärer idag, om de ens lever. Det är exakt 20 år sedan.


201710:

Evelina får äntligen sin Radikal Hysterktomi.

Del 1 & del 2 om före och efter operationen

finns att läsas i denna blogg.

Hur hon mår idag?!-

-20190216

KANON!

                

  


                                                     Glöm ej Emilia (Miia)

                                    Trots Diagnostiserad ENDOMETRIOS avled hon

                                     p.g.a nonchalans i vården av 32 Läkare

                                  

                               http://www.aftonbladet.se/halsa/article14269375.ab